13 Eylül 2014

Krema

Malzemeleri:
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Şeker
1,5 Su Bardağı Süt
1,5 Su Bardağı Su
1 Paket Vanilya
1 Paket Krem Şanti
Yapılışı:
Derin bir tencereye unu ve şekeri katarak çırparak yavaş yavaş süt ve suyu ekliyoruz. Orta dereceli ocakta kaynayana kadar çırparak pişiriyoruz. (Piştikten sonra krema çok katı bir hal alacak ki katı olması zaten pasta ve ekler kremalarının en önemli özelliğidir.). 1 paket vanilyayı ekleyerek kremayı iyice soğutuyoruz. Katı bir hal alınca, 1 paket kerem şantiyi ekleyerek iyice pürüzsüz hale gelinceye kadar mikserle çırpıyoruz. Kremamız hazır! İstediğiniz pasta ve eklerde kullanabilirsiniz...

Not: Eğer kakaolu krema yapmak isterseniz içine yarım su bardağına yakın kakaoyu ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: