24 Ağustos 2014

Sebzeli Makarna (Spagetti)

Öğle yemeği için çok yorucu olmadığı halde çok lezzetli bir makarna tarifi vereceğim birazdan size. Daha önce bu tarz bir şey yapan oldu mu bilmiyorum ama ben bu tarifi 4 yıl önce, Bursa'da dayımlarda kalırken bulmuştum. Makarnayı sade yemekten başka bir boyuta aktarabileceğimizin göstergesi olarak, bunu sizin de tatmanızı istiyorum.. Hadi başlayalım!

Malzemeler:
1 Paket Spagetti
1 Adet Patlıcan
1 Adet Büyük Boy Kırmızı Biber
2 Adet Büyük Boy Yeşil Biber
2 Adet Orta Boy Domates
6 Yemek Kaşığı Zeytin Yağı (3'ü Makarna Suyuna, 3'ü Sebzeleri Kızartacağımız Tavanın İçine..)
1,5 Yemek Kaşığı Tuz (1'i Makarna Suyuna, 0,5'u Sebzeleri Kızartacağımız Tavanın İçine..)

Yapılışı:
Bir tencereye makarna suyunu koyup, yağı ekliyoruz ve kaynamaya başlayınca tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Ardından spagettileri azar azar elimize alıp, ortadan ikiye bölerek tencereye koyuyoruz. Bu hem çatala gelmesini hem de yenilmesini kolaylaştırıyor. Makarnalar suda kaynarken, biz de bir yanda sebzeleri julyen usulü doğrayıp, kızartmaya hazırlıyoruz.


Julyen usulü doğramak, sebzelerin pişmesini kolaylaştırırken, spagettinin içinde de güzel görünmesini sağlayacaktır. Biber, patlıcan ve ardından da domatesi ekleyerek; domatesin iyice erimesini beklemeden tuzunu atıp, karıştırıp, kapatıyoruz. Bu sırada pişen makarnayı süzüp, tekrar tencereye alıyoruz ve sebzelerimizi içine katıp karıştırıyoruz. Makarnamız servise hazırdır.



Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok: